Lliurats els Premis Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal

foto familia premis molero 2017

La Masia d’en Cabanyes va collir dissabte 20 de maig l’acte de lliurament dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal que convoca el Consell Comarcal del Garraf.

En l’àmbit periodístic, en la categoria de periodisme escrit enguany s’ha guardonat Secrets de Sitges – Contraportades, d’Alba López, publicat a l’Eco de Sitges. El jurat ha destacat aquest treball per la selecció de temes que planteja l’autora als lectors i per la qualitat narrativa.

En la modalitat audiovisual, el guardó ha estat per una sèrie de reportatges de La 7mana Penedès-Garraf, de Jaume Inglés, de Canal Blau, espai produït per la Xarxa de Comunicació Local. El jurat en destaca la realització tècnica i els temes plantejats en els reportatges, que donen veu a les associacions i entitats del territori.

Per la seva part, en la categoria de periodisme gràfic s’ha distingit Carles Castro per una fotografia publicada a La Vanguardia sobre el canvi de propietat de l’antic restaurant Peixerot de Vilanova. Segons el jurat, el fotògraf ha sabut esprémer els elements informatius en la imatge aconseguint una escena que conté totes les claus per documentar fets i protagonistes.

Quant al premi per a estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual, ha quedat desert. En aquest sentit, el jurat proposa que per a la propera edició es reforci la comunicació per impulsar que hi hagi més participació.

Per la seva part, el premi d’investigació enguany ha estat per al treball Mitjanit a la Platja d’Or. El jutge Bertrán de Quintana i els assassins de Sitges durant la Guerra Civil, de Ricard Conesa, per la seva descripció minuciosa i detallada de les actes del jutge Josep Maria Bertrán de Quintana, que al llarg del 1937 va instruir els sumaris de moltes desaparicions i assassinats que van tenir lloc a Sitges a l’inici de la Guerra Civil.

Finalment, el premi d’investigació per a estudiants de batxillerat se l’ha endut Els mosaics a Vilanova i la Geltrú, una mirada matemàtica a la bellesa de la nostra vila, de Clara Armengol. El jurat va pdestacar que el treball és una investigació original i amb una metodologia encertada i rigorosa.

Tots els guardons estaven dotats amb 2.000 euros, excepte el premi per a estudiants de Periodisme i Comunicació i el d’investigació per a estudiants de batxillerat, dotats amb 1.000 euros.

L’acte de lliurament va ser conduït per la periodista Lucía Bravo i presentat pel conseller de Cultura i Patrimoni del Consell Comarcal del Garraf, Xavier Grau.

El jurat de la modalitat de periodisme estava integrat pels periodistes Lluís Gené, Anna Poch i Jordi Lleó acompanyats per Pere Giménez, de l’Associació de Periodistes del Garraf.

El jurat dels guardons d’investigació estava forat pel lingüista Alfred Castells; l’historiador Albert Tubau; la historiadora i professora de Secundària Àngels Parés, i el professor de matemàtiques, Francesc Banyuls, acompanyats per Manel Claver, membre de l’Associació d’Amics de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer.

Deixa un comentari