Convocats els Premis Eugeni Molero de Periodisme

premis eugeni molero

El Consell Comarcal del Garraf ha obert la convocatòria dels XXI Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal. El termini per presentar treballs finalitza el 28 d’abril de 2017, i els guanyadors es donaran a conèixer al maig en un acte públic. Els guardons, de periodicitat biennal, mantenen les sis categories de l’anterior edició, quan van ser renovats.

  • Periodisme escrit – Poden optar a aquest premi els articles i reportatges relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa en format imprès o digital, o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros.
  • Periodisme audiovisual (ràdio i televisió) – Poden optar a aquest premi els reportatges, programes i vídeos relacionats amb la comarca del Garraf, que s’hagin enregistrat i emès per ràdio i televisió, o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros.
  • Periodisme gràfic – Poden optar a aquest premi les fotografies o reportatges fotogràfics (màxim 3 fotos) relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros.
  • Estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual – Pot optar a aquest premi qualsevol treball periodístic relacionat amb la comarca del Garraf i realitzat per estudiants de graus de Periodisme o Comunicació Audiovisual, en qualsevol format, que no hagi estat publicat o emès en un mitjà de comunicació. Dotat amb 1.000 euros.
  • Investigació – Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. Els treballs han de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats. Dotat amb 2.000 euros.
  • Investigació per a estudiants de batxillerat – Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. Els treballs han d’estar realitzats exclusivament per alumnes de batxillerat dels instituts d’estudis de secundària de la comarca del Garraf. Dotat amb 1.000 euros, 600 per a l’alumne i 400 per al centre educatiu.

Els treballs per a les categories de periodisme s’han d’haver publicat o emès entre l’1 de gener de 2015 i el 30 de març de 2017, excepte en el cas dels estudiants, que han de presentar treballs que no hagin estat publicats o difosos a través d’un mitjà de comunicació.

Pel que fa als Premis d’investigació, els treballs han d’estar realitzats entre l’1 de gener de 2015 i el 30 de març de 2017.

Els treballs es poden haver publicat o emès en qualsevol idioma. En cas que no siguin en català o castellà, s’ha d’aportar una traducció en qualsevol d’aquestes dues llengües.

Reconeixement al treball periodístic i d’investigació

Amb aquesta nova convocatòria, el Consell Comarcal del Garraf vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb la comarca, i vol donar suport a aquelles persones i joves que amb el seus treballs periodístics o d’investigació promocionen i donen a conèixer el territori.

El Consell Comarcal del Garraf convoca des de l’any 1992 els Premis Eugeni Molero de Periodisme i Investigació Comarcal en homenatge i memòria d’un dels periodistes més rigorosos i compromesos de la comarca, impulsor de nombrosos projectes en l’àmbit cultural i col·laborador en diferents publicacions.

Fins a l’any 2011 els premis eren anuals, i a partir del 2014 van passar a ser biennals. En la darrera edició es va incorporar un recordatori i reconeixement a la figura d’Albert Virella i Bloda, historiador i estudiós de les viles de la comarca del Garraf i del Penedès.

Els guardons compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics del Museu Víctor Balaguer i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf.

Deixa un comentari