Convocats els Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal

El Consell Comarcal del Garraf ha obert la convocatòria dels XXIII Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal. La dotació global és de 9.000 euros i el termini per presentar treballs finalitza el 30 d’abril de 2021.

Els premis mantenen el format dels últims anys, però incorporen una novetat: la modalitat de periodisme gràfic s’ha transformat en una beca per realitzar un projecte de fotoperiodisme. El canvi es produeix després que, en les darreres edicions, els diferents jurats i l’Associació de Periodistes del Garraf plantegessin la necessitat de redefinir la convocatòria adequant-la a la realitat del sector.

Els guardons, de periodicitat biennal, consten de les següents categories:

  • Periodisme escrit – Poden optar a aquest premi els articles i reportatges relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa en format imprès o digital, o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros.
  • Periodisme audiovisual (ràdio i televisió) – Poden optar a aquest premi els reportatges, programes i vídeos relacionats amb la comarca del Garraf, que s’hagin enregistrat i emès per ràdio i televisió, o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros.
  • Beca de fotoperiodisme – La convocatòria s’adreça a fotoperiodistes que visquin i/o treballin al Garraf. La proposta fotogràfica ha d’estar relacionada amb un tema polític, cultural, econòmic o social d’aquesta comarca. Dotat amb 2.000 euros i l’exposició del treball.
  • Investigació – Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. Els treballs han de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats. Dotat amb 2.000 euros i la publicació del treball.
  • Investigació per a estudiants de batxillerat – Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes científics, socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc., relacionats amb el Garraf. Els treballs han d’estar realitzats exclusivament per alumnes de batxillerat dels centres educatius de la comarca, i han de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats. Dotat amb 1.000 euros, 600 per a l’alumne i 400 per al centre educatiu.

Els treballs per a les categories de periodisme s’han d’haver publicat o emès entre l’1 d’abril de 2019 i el 30 d’abril de 2021. Poden estar en qualsevol idioma, però en cas que no siguin en català o castellà, s’ha d’aportar una traducció en qualsevol d’aquestes dues llengües.

Pel que fa als premis d’investigació, els treballs han d’estar realitzats també entre l’1 d’abril de 2019 i el 30 d’abril de 2021.

Reconeixement al treball periodístic i d’investigació

Amb aquesta nova convocatòria, el Consell Comarcal del Garraf vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb la comarca, i donar suport a aquelles persones que amb els seus treballs promocionen i donen a conèixer el territori.

El Consell Comarcal del Garraf convoca des de l’any 1992 els Premis Eugeni Molero de Periodisme i Investigació Comarcal en homenatge i memòria del periodista i escriptor, impulsor de nombrosos projectes en l’àmbit cultural i col·laborador en diferents publicacions.

El 2014 es va incorporar un recordatori i reconeixement a la figura d’Albert Virella i Bloda, historiador i estudiós de les viles de la comarca del Garraf i del Penedès, i autor de centenars d’articles i diversos llibres.

Els guardons compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i el Servei Educatiu del Garraf.

Deixa un comentari