Convocats els Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal

El Consell Comarcal del Garraf ha convocat els XXII Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal. El termini per presentar treballs finalitza el 26 d’abril de 2019, i els guanyadors es donaran a conèixer al maig en un acte públic.  

Els guardons, de periodicitat biennal, consten de les següents categories: 

  • Periodisme escrit – Poden optar a aquest premi els articles i reportatges relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa en format imprès o digital, o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros. 
  • Periodisme audiovisual (ràdio i televisió) – Poden optar a aquest premi els reportatges, programes i vídeos relacionats amb la comarca del Garraf, que s’hagin enregistrat i emès per ràdio i televisió, o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros. 
  • Periodisme gràfic – Poden optar a aquest premi les fotografies o reportatges fotogràfics (màxim 3 fotos) relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros. 
  • Investigació – Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. Els treballs han de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats. Dotat amb 2.000 euros. 
  • Investigació per a estudiants de batxillerat – Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. Els treballs han d’estar realitzats exclusivament per alumnes de batxillerat dels instituts d’estudis de secundària de la comarca del Garraf. Dotat amb 1.000 euros, 600 per a l’alumne i 400 per al centre educatiu. 

Els treballs per a les categories de periodisme s’han d’haver publicat o emès entre l’1 dabril de 2017 i el 30 de març de 2019. Poden estar en qualsevol idioma, però en cas que no siguin en català o castellà, s’ha d’aportar una traducció en qualsevol d’aquestes dues llengües. 

Pel que fa als premis d’investigació, els treballs han d’estar realitzats també entre l’1 d’abril de 2017 i el 30 de març de 2019. 

Reconeixement al treball periodístic i dinvestigació 

Amb aquesta nova convocatòria, el Consell Comarcal del Garraf vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb la comarca, i donar suport a aquelles persones que amb els seus treballs promocionen i donen a conèixer el territori. 

El Consell Comarcal del Garraf convoca des de l’any 1992 els Premis Eugeni Molero de Periodisme i Investigació Comarcal en homenatge i memòria del periodista i escriptor, impulsor de nombrosos projectes en l’àmbit cultural i col·laborador en diferents publicacions. 

El 2014 es va incorporar un recordatori i reconeixement a la figura d’Albert Virella i Bloda, historiador i estudiós de les viles de la comarca del Garraf i del Penedès. 

Els guardons compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i el Servei Educatiu del Garraf.

Deixa un comentari