Els conflictes de l’Orient Mitjà al Foment

L’Associació de Periodistes del Garraf convida al periodista de TV3 Joan Roura per explicar de primera mà “les tardors àrabs”.

Joan Roura, periodista d’internacional de TV3 i enviat especial a les diferents revoltes del món àrab, és el convidat al proper acte de l’APG. L’acte consisteix en la projecció de dos reportatges del programa 30 minuts de TV3 que mostren les dues visions del conflicte entre Israel i Palestina: “Palestina, país captiu” i “Israel, el país de la por”.

Posteriorment, Roura oferirà una xerrada-col·loqui sota el títol “Les tardors àrabs”.

 

Dia: divendres 13 de desembre del 2013

Hora: 19h

Lloc: Cafè Foment, cafeteria del Foment Vilanoví (Plaça de les Cols de Vilanova i la Geltrú)

Ponent: Joan Roura, periodista d’internacional de TV3

Organitza: Associació de Periodistes del Garraf

Col·labora: Cafè Foment i TV3

 

Joan Roura va viatjar per primer cop a Israel el 1.982. Hi va anar pel seu compte i s’hi va establir un parell d’anys des d’on va començar a publicar cròniques a “El Periódico”. Va viure en un kibutz i va ser testimoni des de primera línia del conflicte entre jueus i palestins. L’estada en el kibutz jueu li va canviar l’opinió que en tenia a priori.

De tornada a Catalunya va entrar a la secció d’Internacional de TV3, des d’on ha explicat milers de notícies amb epicentre a l’Orient Mitjà. I també ha cobert com a enviat especial de la cadena: Pakistan, Iran, Síria -més recentment- Líban, Isarael, Palestina i Egipte.

Joan Roura (Badalona 1.959) es va iniciar en la premsa comarcal a la seva ciutat. Als 16 anys va començar a escriure a la “Revista de Badalona” des d’on va passar a “Comarca express” publicació creada per un grup de joves periodistes. També va ser corresponsal de “Mundo Diario” i “El País” a la seva ciutat, abans d’integrar-se a l’informatiu “Comarques” de Televisió Espanyola a Sant Cugat.

En la seva xerrada al Foment Vilanoví, Joan Roura donarà les claus per interpretar i entendre els eterns conflictes del Pròxim Orient. Pretén ser una xerrada aclaridora de les causes que han desencadenat unes revoltes que han sacsejat l’actualitat internacional els últims mesos.

Deixa un comentari