Jordi Amat presenta ‘El llarg procés’ al Castell de la Geltrú

Jordi Amat Fusté (foto: Kippelboy).

L’escriptor i filòleg Jordi Amat Fusté presenta a Vilanova el seu llibre El llarg procés. Cultura i política a la Catalunya contemporània: 1937-2014 (Tusquets, 2015), on repassa les contradiccions del catalanisme polític i cultural des de la Guerra Civil fins a l’actualitat.

La presentació tindrà lloc el proper dissabte 23 de maig, a les set de la tarda, al Castell de la Geltrú. A banda del mateix Jordi Amat, l’acte comptarà amb la participació de l’historiador Francesc Xavier Puig Rovira i de l’escriptor Oriol Pi de Cabanyes.

El llarg procés sorgeix d’un article que Jordi Amat va publicar al suplement Cultura/s de La Vanguardia, on col·labora setmanalment, titulat Matar a Cobi. Per a Vicenç Villatoro, es tracta d’un llibre “decisiu” que ofereix una interpretació “sense perjudicis, nova i en clau europea sobre el desenvolupament del catalanisme”, segons apuntava l’escriptor el passat abril en la presentació del treball al CCCB de Barcelona.

  • Dia: Dissabte 23 de maig
  • Hora: 19 h
  • Lloc: Castell de la Geltrú

Jordi Amat Fusté (Barcelona, 1978), col·laborador a la secció d’opinió de La Vanguardia i al suplement Cultura/s, com a filòleg s’ha dedicat sobretot a l’edició de clàssics de la no ficció catalana i espanyola contemporània: ha editat o prologat obres de Gaziel, Josep Pla, Maurici Serrahima, Dionisio Ridruejo o Camilo José Cela, entre d’altres.

Membre del consell assessor de la Biblioteca del Catalanisme de l’editorial RBA, Amat és autor de biografies –del poeta Luis Cernuda (2002) o el polític Ramon Trias Fargas (Premi Gaziel de Biografies i Memòries, 2009)– i assaigs sobre cultura i política, com ara Las voces del diálogo (Premi d’Assaig Casa de América, 2007) o El llarg procés. Cultura i política a la Catalunya contemporània (1937-2014).

Recentment, Jordi Amat ha enllestit les biografies del mecenes Josep Maria Vilaseca Marcet (que publicarà L’Avenç) i la de l’economista Salvador Millet i Bel (RBA), i ja prepara la de Josep Benet.

 

Foto de Jordi Amat Fusté: Kippelboy / Wikipedia. 

Deixa un comentari