Jordi Lleó, Judith Fernández i Carles Castro guanyen els Premis Eugeni Molero de Periodisme

guanyadors premis molero 2015

Dissabte 9 de maig es va celebrar a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova l’acte de lliurament dels renovats Premis Eugeni Molero de Periodisme i Albert Virella i Bloda d’Investigació Comarcal, atorgats pel Consell Comarcal del Garraf.

Enguany, en la categoria de periodisme escrit s’ha guardonat una sèrie d’articles sobre la violència de gènere de Jordi Lleó publicats entre gener i febrer de 2014 al Diari de Vilanova.

En la modalitat audiovisual, el guardó ha estat per al reportatge Companyia de teatre La Cubana, entre bambolines (que en mostra l’evolució des dels seus inicis a Sitges), de Judith Fernández per a de RTVE Catalunya, emès a Tinc una idea, a La 2.

Per la seva part, en la categoria de periodisme gràfic s’ha distingit el reportatge Benvingut Mr. Montoro, del fotoperiodista Carles Castro, director d’Eix Diari, tres fotografies que mostren com una anècdota els aldarulls al final d’una manifestació per la visita a Vilanova del ministre d’Hisenda durant la campanya de les eleccions Europees.

Finalment, el premi per a estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual ha estat declarat desert pel jurat.

En l’apartat de periodisme escrit, el jurat ha fet una menció especial al treball Josep Ricart Rovira (1884-1959), de Miquel-Muç Vall Soler, publicat en el darrer programa de Festa Major de Sant Pere de Ribes, perquè tot i entendre que no és un treball periodístic, sí el considera “una crònica local molt elaborada, rigorosament documentada i amb una qualitat estètica important”.

Quant al Premi Albert Virella i Bloda d’Investigació Comarcal, aquest ha estat per a Jordi Ferrer Pumareta, per Roca alta, un treball sobre l’entorn familiar de Francesc Macià a Vilanova.

En la modalitat per a estudiants de batxillerat s’ha distingit el treball de Rubén García del Horno sobre l’arribada de la democràcia en l’àmbit local centrat en la Transició al Garraf. A banda, el jurat ha fet una menció d’honor per al treball sobre la dona marroquina en la societat catalana elaborat per Sabiha Bissbiss.

Tots els guardons estaven dotats amb 2.000 euros, excepte el premi per a estudiants de Periodisme i Comunicació i el d’investigació per a estudiants de batxillerat, dotats amb 1.000 euros.

Abans de l’entrega dels premis, l’exconseller Joan Manuel Tresserras, professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona, va oferir la ponència Cultura i comunicació a la Catalunya del segle XXI, un al·legat sobre el paper del periodisme com a agent cultural i dels mitjans de proximitat com a elements de cohesió territorial.

Deixa un comentari