La Festa Major de Sitges dóna l’esquena al Garraf

Enguany els penedesencs viuran la Festa Major de Sitges més intensament que altres anys. I fins i tot, potser més intensament que alguns sitgetans. O si més no, això segur, més que molts ciutadans del Garraf.

Em sembla lamentable (però no “lamentable” com a paraula per donar lliçons, sinó perquè realment ho lamento i m’entristeix) que Maricel TV hagi decidit sumar sinèrgies amb una televisió de fora del Garraf perquè els faci la retransmissió i emissió dels actes principals de la Festa Major 2013.

Dic això perquè em sap molt de greu -i crec que és un sentiment compartit per desenes de persones- que l’Ajuntament de Sitges, una vegada més, no hagi decidit contribuir a “fer comarca” i a donar suport a un servei públic dels garrafencs.

Segons ha defensat el consistori sitgetà, l’opció d’escollir Penedès TV ha vingut donada perquè “Sitges ja no forma part del consorci de la TDT comarcal i s’ha considerat que aquesta era la millor opció”.

En aquest sentit, si això fos així i aquesta ha estat la millor opció econòmica o de qualitat del servei, jo demano disculpes per la meva indignació perquè abans de res penso que les administracions públiques han d’oferir un bon servei al ciutadà amb la màxima austeritat possible.

Ara bé, em sorprèn que Canal Blau TV no hagi ofert un servei i preu similar, si és que han estat consultats per part de l’Ajuntament de Sitges, que em sona que no.

I això per què és? Per orgull? Per “demostrar” que poden sobreviure sense pertànyer al Consorci TDT Garraf?

Però com aquesta pregunta, me’n sorgeixen moltes més:

  • Quant ha costat subcontractar Penedès TV?
  • S’ha demanat pressupost a Canal Blau TV? Què demanaven i què oferien?
  • Se seguiran fent contractacions a Penedès TV o a altres productores/canals de fora de la comarca?
  • Hem de donar ja per confirmada la sensació que tenim alguns de que Sitges pot anar sol i li fa mandra “fer comarca”?
  • Realment va ser una bona decisió sortir del Consorci TDT?
  • Aquestes subcontractes puntuals i les nòmines que s’han mantingut del personal de Maricel TV no costen el mateix que l’anualitat del pagament del Consorci?
  • Potser és que l’Ajuntament de Sitges vol la televisió del “pa i circ” que no entri a fiscalitzar el govern durant tot l’any?
  • Estan contents els sitgetans amb aquesta decisió de sortir del Consorci? I de tenir una tele que el directe l’ofereix només online i el diferit a un canal diferent al que tenien fins ara?

Crec que amb aquesta qüestió de Maricel TV, la televisió pública local de Sitges, l’Ajuntament ha patit una crisi que l’ha dut a prendre decisions a contrarellotge i amb un punt d’orgull del qual era difícil fer-se enrere conforme avançava el conflicte, sobretot després de desplegar el dispositiu jurídic per revisar fil per randa el contracte de vinculació amb el Consorci.

Des d’aquí vull desitjar una bona Festa Major a tots els sitgetans!

 

Sobre Javi Polinario

Sóc Social Media Strategist i Vídeo Marketing Strategist. Em dedico a dissenyar estrategies de comunicació per a les xarxes socials, a més d'assessorar i formar per comunicar millor a través d'Internet. Estic especialitzat en màrqueting de continguts i en concret en vídeo màrqueting. També sóc periodista i relacions públiques. Sóc el president de l'APG, però les opinions signades són personals.

Deixa un comentari