Ràdio Cubelles no es tanca

Ràdio CubellesSí, ja coneixem que la teoria diu que els rumors mai no es desmenteixen. Però també sabem que la dita resa que el rumor és l’avantsala de la noticia. I és per això, per evitar neguits, confusions i especulacions en va que penso que és necessari desmentir aquest rumor, digui el que digui el refranyer periodístic habitual. Ràdio Cubelles no es tanca. L’emissora municipal degana de la comarca del Garraf és avui per avui un dels actius principals de la comunicació local i comarcal i així és com cal defensar-la, potenciar-la, modernitzar-la. Això no treu que la ràdio necessita nous objectius, noves formulacions i nous plantejaments per fer-la més útil, més viva, més connectada amb la comunitat que l’acull. Però això li passa a Ràdio Cubelles i a tots els mitjans de comunicació que tenim a l’abast en un moment d’eufòria liberal que vol arrasar també amb la comunicació pública. Ràdio Cubelles té avui cinc reptes inel·ludibles per mantenir la seva vigència com a mitjà públic:

  • Destil·lar a fons la informació local i comarcal ampliant la documentació, la relació de fonts i la pluralitat d’opinions per seguir millorant la transparència i la utilitat de la informació de Cubelles i del Garraf que és el que necessita la ciutadania que hi confia.
  • Concentrar l’esforç informatiu i de la programació en la realitat més propera aprofitant els valors d’interpretació i contextualització per donar les claus a la seva audiència per a la interpretació d’una comunitat també canviant en l’àmbit local.
  • Emprar les noves tecnologies i els nous canals de comunicació per servir informació puntual a la ciutadania gairebé en temps reals, que és el que reclama l’audiència sense limitació d’horaris ni de dispositius.
  • Teixir aliances amb mitjans públics de la comarca, especialment a través del consorci de la TDT Garraf, per liderar la producció i la cobertura radiofònica per la comarca reforçant el sector públic de comunicació.

Serà així, assumint aquest nous reptes com, juntament amb el compromís del Govern de torn del municipi i noves aliances institucionals, Ràdio Cubelles –amb una llarga trajectòria des del 1981- ha de fer un salt endavant. Com us deia: Ràdio Cubelles no es tanca. I més si aposta per renovar la seva capacitat com a element de cohesió del municipi, dinamitzador de l’activitat social, cultural i també econòmica i eina clau per facilitar la interpretació de la realitat de Cubelles i del Garraf.

Sobre Xavier Grau

Sóc periodista. He treballat a diferents mitjans com a director o cap de secció (Diari de Barcelona, Ràdio Cubelles o L'Hora del Garraf). Com a redactor i guionista he treballat per a Catalunya Ràdio, Cadena 13, Cadena Cope i per a TVE Catalunya als programes 3 x 4 (Júlia Otero), La vida és joc (Constantino Romero) i Al gra (Lorenzo Milà). I he col·laborat, entre d'altres, amb El Periódico, La Vanguardia, Cambio 16, Diari Segle XXI, E-Notícies, El Debat, Diari de Cubelles, Vilanovadigital, Eix Diari, Diari del Maresme, Servimedia, Protagonistes Ràdio, Barcelona Olímpica, Newspa, intermediari, Acim. També he treballat en la comunicació institucional com a cap del Gabinet de Presidència i Comunicació del Consell Comarcal del Garraf i Director de Premsa i Comunicació de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Deixa un comentari