Una de freda i una de calenta

D’entrada vull deixar clar que sóc molt partidari de que les majories que governen comptin amb l’oposició, les entitats i la ciutadania per prendre decisions consensuades i per tant més representatives, legitimades i encertades, en lloc de fer-ho unilateralment sota els seus criteris de polítics. Per això defenso com una bona opció la creació de meses de treball.

Encara que també crec que malauradament massa sovint es fan purament com a formalismes o per aparentar i no arriben enlloc. Tots haureu sentit allò de “farem un grup de treball que estudiarà una comissió de seguiment per treure conclusions de quan es pot licitar l’estudi previ, que a més no serà vinculant…”

Doncs bé, dic tot això perquè sospito que ha pogut passar (una vegada més) a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, concretament a la regidoria de Comunicació. I ho “denuncio” perquè aquestes últimes setmanes he lamentat una situació relacionada amb el nostre sector, després que el ple del mes d’abril aprovés la creació d’una mesa de treball amb els mitjans de comunicació locals.

Sincerament és d’agrair que es pensin i es creïn aquests òrgans, sempre que no es faci per aparentar com deia abans, sobretot perquè no recordo un de similar en els últims anys i la iniciativa per sí ja s’ha de valorar positivament.

Ara bé, personalment lamento molt que d’aquesta mesa de treball amb els mitjans de comunicació locals, l’APG no hagi estat ni informada ni convocada per assistir-hi i contribuir-hi amb el que pugui com a col·lectiu professional que treballa als mitjans del Garraf.

És cert que la mesa de treball és “de mitjans” i l’APG representa els “periodistes” a títol particular, com a professional de la informació. Però també és veritat que som una entitat que aplega els treballadors dels mitjans, una associació que fins ara mai s’havia donat i per tant no s’havia posat tan fàcil la possibilitat de recórrer a l’opinió del nostre col·lectiu.

Tot això havent establert un contacte permanent amb el regidor de l’àrea i els membres de la regidoria: en una reunió de presentació a l’inici de la nostra aventura, enviant-los totes les nostres informacions, convidant-los als nostres actes, organitzant esdeveniments amb la seva col·laboració, etc.  Per tant, que existim, ho saben.

Però a la vida ja sol passar allò de que et donin una de freda i una de calenta, i per sort ens hem reconfortat amb la proposta que vam rebre ahir. Les 9 entitats que formen el Fòrum Social i Econòmic del Garraf han aprovat per unanimitat en la seva última reunió la incorporació de l’Associació de Periodistes del Garraf en aquest espai de debat i opinió sobre el futur del territori. Una responsabilitat que agafem amb molta satisfacció i força per aconseguir el millor desenvolupament per al futur de la comarca.

Sobre Javi Polinario

Sóc Social Media Strategist i Vídeo Marketing Strategist. Em dedico a dissenyar estrategies de comunicació per a les xarxes socials, a més d'assessorar i formar per comunicar millor a través d'Internet. Estic especialitzat en màrqueting de continguts i en concret en vídeo màrqueting. També sóc periodista i relacions públiques. Sóc el president de l'APG, però les opinions signades són personals.

Deixa un comentari