Val la pena estudiar Periodisme?

Gabriel Jaraba, professor de periodisme a la UAB, a qui no conec de res, ha publicat un post al seu blog d’obligatòria lectura per a tothom que estimi el nostre ofici:  Cualidades necesarias para ser un buen periodista.

I és que d’aquí a pocs dies, segons explica Jaraba a la introducció del seu article, “llegará una nueva hornada de alumnos de primer curso, dispuestos a iniciarse en el camino universitario; mucha inquietud, bastante desorientación y enormes ilusiones“.

Tindran molta sort aquells nous alumnes que tinguin Jaraba com a professor. Llegint el seu article intueixes que és un tipus que realment sap transmetre coneixement i passió del periodisme, però també sentit comú…

Quan vaig estudiar Ciències de la Informació a la UAB no hi havia gaires professors d’aquesta mena. En canvi, hi havia molta mediocritat i gent amb molts fums impartint pseudo-classes. Alguns d’ells fins i tot van fer carrera política.

D’un total de 25 professors durant cinc anys de carrera, aquells que realment eren bons els podies comptar amb els dits d’una mà. Literalment.

Això em fa pensar… Va valer la pena estudiar Periodisme durant 5 anys en aquella facultat?

Sí, vaig obtenir un títol de llicenciat. Vaig obtenir un document, un tros de paper, quelcom que en aquest món ple de burocràcia sense dubte tindrà alguna utilitat…

No obstant això, encara no ho veig clar… Espero que les noves generacions de periodistes puguin gaudir d’una experiència universitària més enriquidora que la meva.

Deixa un comentari