Xerrada a Sitges sobre l’època daurada d’Interviú

El Retiro de Sitges acull dissabte 17 de febrer, a les 19 h, una xerrada sobre el paper de la revista Interviú durant la Transició espanyola i els primers anys de democràcia. El ponent és el periodista Pedro Palacios, que va ser director executiu de la històrica capçalera de 1980 a 1985. Presenta l’acte Toni Sella, director de L’Eco de Sitges 

Interviú va néixer el 22 de maig de 1976 i el seu èxit va ser pràcticament immediat, amb dos trets característics: per una banda, les portades amb dones nues de l’època del destape, i per l’altra uns reportatges que van convertir el setmanari en un referent del periodisme d’investigació a l’Estat, testimoni d’una etapa convulsa, durant la qual va ser segrestada en diverses ocasions per ordre governamental.  

El passat gener, Interviú es va acomiadar després de gairebé 42 anys als quioscos amb un número commemoratiu que repassava les principals fites periodístiques durant la seva llarga i prolífica trajectòria.  

Pedro Palacios va ser redactor a Ràdio Barcelona (973-1975) i el diari Baleares (1975-1976), i de Mundo Diario  (1976-1979), on va arribar a redactor en cap. A Interviú hi va estar gairebé sis anys coma director executiu (de gener de 1980 a setembre de 1985), fins que l’aleshores alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, el va fitxar com a director de comunicació dels Jocs Olímpics del 92. Posteriorment, Juan Antonio Samaranch el va fitxar per al Museu Olímpic de Lausana i el Comitè Olímpic Internacional.  

Acte organitzat per L’Eco de Sitges i l’Associació de Periodistes del Garraf. 

  • Dia: dissabte 17 de febrer 
  • Hora: 19 h 
  • Lloc: El Retiro (c/ Àngel Vidal, 17-23 – Sitges) 

Deixa un comentari