Xerrada sobre el ‘desafiament’ català durant la Transició vist pels corresponsals

Jaume Guillamet

El proper divendres 13 de març, des de l’Associació de Periodistes del Garraf organitzem una xerrada amb el periodista i historiador Jaume Guillamet al voltant del seu llibre El desafiament català. Un relat internacional de la Transició (1975-1978), publicat per L’Avenç l’any passat, el qual mostra la visió dels corresponsals estrangers sobre les reivindicacions catalanes.

El treball esdevé una crònica de la Catalunya de l’època a través de les notícies, articles i editorials publicats en deu importants diaris europeus i estat-unidencs: Le MondeCorriere della Sera, La Stampa, La Repubblica, The Times, The Daily Telegraph, The Guardian, The Financial Times, The New York Times i The Washington Post.

L’acte serà presentat per Sixte Moral.

El ‘desafiament’ català durant la Transició vist pels corresponsals estrangers

Dia: divendres 13 de març

Hora: 19 h

Lloc: Cafè del Foment Vilanoví (Pl. de les Cols)

Jaume Guillamet i Lloveras (Figueres, 1950), doctor en Història Contemporània i catedràtic de Periodisme del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, és un destacat investigador de la premsa catalana, tant del seu passat històric com de la seva realitat present.

Per al llibre El desafiament català. Un relat internacional de la Transició (1975-1978) va dirigir un equip d’investigadors integrat per Marcel Mauri, Ruth Rodríguez-Martínez, Francesc Salgado i Christopher Tulloch, professors de la Universitat Pompeu Fabra i membres del Grup de Recerca en Periodisme.

Deixa un comentari